3 effektive behandlinger til skæve eller gule tænder

Du kender sikkert en eller flere i din omgangskreds som har haft problemer med deres tænder – måske er det endda dig selv. Nogle gange er der ikke noget i vejen med tænderne, men hvis de stritter, er skæve eller er gule og misfarvede, kan det gå ud over selvtilliden. Her kommer 3 muligheder for at få tænderne rettet eller bleget. 

Togskinner

Hvis du skal have rettet dine tænder, er det en god ide at kontakte en bøjletandlæge. Bøjletandlægen kan guide dig til hvilken slags bøjle, der vil passe bedst til dig. Den traditionelle metalbøjle, som bliver kaldt ”togskinner” grundet udseendet, er nok den bøjle folk frygter mest. Mange teenagere får sat togskinner på, og det kan du også som voksen. Bøjlen er yderst effektiv, men den er ikke særlig diskret, og det er ikke alle, der ville føle sig lige godt tilpas med sølv togskinner i munden.

Invisalign 

Der er dog kommet et nyt og smart alternativ til togskinnerne, som bliver kaldt Invisalign. Med behandlingsformen Invisalign får du specialdesignet skinner, som man skal skifte hver 14. dag. Ikke nok med at de er specialdesignede og passer perfekt til dine tænder, så er skinnerne også gennemsigtige. Du kan derfor have dem på, uden at skulle tænke over, hvordan du ser ud, når du smiler og taler. En anden god ting er, at de skal tages ud, når du spiser, og derfor sidder maden ikke fast i bøjlen, som de gør ved togskinner. 

Tandblegning

Et andet kosmetisk problem man kan have med sine tænder, er at de ser gule eller misfarvede ud. Man kan derfor få lavet skinner hos tandlægen, som man skal påføre derhjemme sammen med 2 slags blegegele. Den ene gele sidder man med i under en time om aftenen, og den anden sover man med. En smart og simpel måde at få hvidere tænder på.