Den perfekte løsning til vinterbadning

Pludseligt er sommeren slut og vandet falder i temperatur. Vejret ændre sig og man skal pludseligt til, at tænke over, hvad for noget tøj man tager på. For nogle er det helt forfærdeligt, når sommeren er ovre, mens det for andre betyder hygge, efterår og muligheden for, at dyrke vinterbadning og stresse helt af.

Til vinterbadning hører selvfølgelig også en smule tilbehør. Det er f.eks neopren badesko, badehætter og badeponcho til omklædning.

Alle som har prøvet vinterbadning ved, at det er koldt. Vandet er koldt og det er endnu koldere at tage badetøj på og skulle i det kolde vand. Omvendt er det en helt fantastisk følelse, at komme i vandet og mærke den rus, det giver i kroppen. Det er koldt og det kan være en smule frygtindgydende for mange, men når du først kommer i og efterfølgende op af vandet, får du en helt fantastisk rus i kroppen. Det kan klart anbefales!

Det kolde vand giver kroppen chok. Blodet frigiver endorfiner og adrenalin, og det er med til at skabe en nærmest euforisk følelse i kroppen. Rigtig mange bruger vinterbadning til at stresse helt af og komme i zen med sig selv. Andre bruger det socialt.

Du kan ikke helt undgå at du skal bruge lidt tilbehør til dit vinterbade eventyr. Langt de fleste vinterbadere bruger håndklæde ponchoer også kaldet badeponchoer. En badeponcho er et stort håndklæde som er syet sammen som en poncho.

Det smarte ved en badeponcho er, at du nemt kan tage den af og på før og efter du har været i vandet. Badeponchoen er med til at holde dig varm og dækker samtidigt for den kolde vind. Imens er de fleste håndklæde ponchoer lavet i lækkert blødt bomuld, som er med til at have en sugende effekt på vand. Vi har derfor fuld forståelse for, hvorfor mange vælger en badeponcho til deres vinterbadning.

En badeponcho er oftest one-size og passer til både mænd og kvinder. Til børn findes børneponchoer.