Handicapskilt alt du skal vide

Handicapskilte er en synlig markering af en bil, som er parkeret af en person med handicap. Skiltene findes i mange forskellige former og farver, men de har alle den samme funktion: at give personer med handicap øget tilgængelighed til parkeringspladser i byen og andre offentlige steder. Hvis du selv eller en person, du kender, har behov for et handicapskilt, så læs med i denne artikel for at blive klogere på, hvordan systemet fungerer. Køb handicapskilt her.

Handicapskilt: kommer på baggrund af handicap

Det første, du skal vide om handicapskilte, er, at de er tildelt på baggrund af en vurdering af en persons handicap. Derfor kræver det, at man får udstedt et gyldigt sundhedsbevis, som kan anvendes til at ansøge kommunen om skiltet. Dette sundhedsbevis skal attestere, at personen har et handicap, som gør det svært at gå lange afstande, og som derfor berettiger til en handicapparkeringsplads. Når kommunen har godkendt ansøgningen, vil man få tilsendt en bevilget parkeringstilladelse, som kan anbringes i forruden på bilen.

Du må kun bruge dit handicapskilt til din bil

Når man har fået sin handicapparkeringsplads, må man selvfølgelig ikke benytte den til at parkere andre biler. Der findes ofte regler, som skal overholdes, når man benytter en handicapparkeringsplads, og eksempelvis skal man have sin parkeringstilladelse synlig fremme i bilen, mens den holder på pladsen. Ligesom alle andre regler for parkering, skal man også overholde de regler, der gælder for det sted, hvor man parkerer. Hvis man derfor parkerer på en parkeringsplads med tidsbegrænsning, gælder den tidsbegrænsning også for handicapparkeringspladsen. Det er altså vigtigt at læse skiltningen på parkeringspladsen, inden man parkerer. Det kan også være en god idé at læse op på de specifikke regler, der gælder for handicapparkeringspladser i din kommune. Hvert sted kan have sine egne særregler, som man skal være opmærksom på. Disse regler kan eksempelvis inkludere, hvor længe man må parkere på en handicapparkeringsplads, hvilke krav der stilles til køretøjet, og om det er tilladt at parkere på nogle tider af døgnet eller på nogle bestemte dage.

Dit handicapskilt skal fornyes

Dit handicapskilt skal også fornyes med jævne mellemrum. I nogle kommuner er der krav om, at parkeringstilladelsen skal fornyes hvert år, mens andre steder er det kun nødvendigt at forny den hvert tredje år. Det er vigtigt at holde øje med den dato, der står på din parkeringstilladelse og forny den i tide. Hvis parkeringstilladelsen udløber, kan man miste sin handicapparkeringsplads, og man kan desuden risikere bøder, hvis man parkerer på en handicapparkeringsplads med en udløbet parkeringstilladelse. En handicapparkeringsplads kan gøre en stor forskel i en persons hverdag og gøre det lettere at komme rundt og udføre daglige gøremål. Det er vigtigt at forstå, at handicapparkeringspladser er reserveret til personer med handicap og ikke må bruges af andre. Hvis du har behov for en handicapparkeringsplads, så er det vigtigt at ansøge din kommune om en parkeringstilladelse og følge de regler, der er gældende for parkering på disse pladser. Ved at følge reglerne kan vi alle bidrage til at gøre hverdagen lettere for personer med handicap.