Kom godt efter din skade med den rette behandling

Har du skadet din arm til sport eller forvredet en ankel på vej til arbejdet? Uheld sker hele tiden, men de der er værst, er de, der hæmmer ens bevægelighed. Har du været ude for, at du har været fysisk hæmmet i en periode, fordi en brækket arm tvang dig til enten at skrive med den gale hånd eller helt at lade være med at skrive?

Når uheldet er ude, er det vigtigt, at du passer godt på dig selv og på dit skadede område.

Beskyt din skade, så den heler korrekt

Det er ikke altid at en skade er så alvorlig, at du må have en legemsdel i gips. Alligevel skal du tage din skade alvorligt. Hvis du har forvredet eller forstuvet din ankel, bør du lede efter ankelskinner til din fod. En ankelskinne kan give din fod den nødvendige støtte og stabilitet, så du undgår yderligere belastning og forhindrer unødvendig smerte. Der findes både ankelskinner til et vred, der er lokaliseret bag på foden, nede omkring hælen, og foran på anklens yderside.

Ligeledes findes der råd for en skadet hånd. Måske du har fået varige men af en sportsskade, og derfor har brug for støtte i hånden, knæet eller et helt tredje sted, når du dyrker sport.

Lyt til din krop, den ved bedst

Du er nødt til at mærke efter i din krop, når du presser den i sportslige aktiviteter. Du kender dig selv godt nok til at vide, når den kropslige smerte ikke blot er et sundt pres. Hvis du oplever, at smerten ikke går i sig selv, skal du sørge for at få lægelig hjælp, så du ikke risikere at overbelaste din krop ved fx at løbe videre på en skadet fod.

En støtteskinne kan altså redde dig for mange års smerte!