Konventet er en bogserie på børneliv

En måde, både børn og voksne lærer på, er ved at gå i dybden med en god bogserie, der tager fat i de ting, vi møder til hverdag, på en anden måde. Børneliv forklarer langt mere om netop dette, gennem KONVENTET, der er en bogserie fra Jørn Martin Steenhold.

KONVENTET på børneliv.dk handler om godt og ondt

KONVENTET er en samling af skæbnefortællinger om det gode og onde ved tilværelsens ironi. Fortællingerne foregår i et andet magisk univers, hvor alting kan ske. KONVENTET fortælles gennem personer, der er døde. Deres beretninger fortælles til en referent, der får beskrevet utrolige, grusomme, smukke og rørende historier. Der er meget mere til KONVENTET end blot en fantastisk fortælling. Der er en filosofi bag fortællingerne, som der nok er i de fleste bøger. Filosofien bag KONVENTET er viden, erkendelse, erfaring, tolkning, udtryk og fortolkning. På Børneliv går Jørn Martin Steenhold i dybden med forklaring af filosofien. Her fortæller han bl.a., at filosofi betyder kærlighed til visdom. Grunden til, at vi som mennesker er kommet så langt, er vores undren eller vores skuffelse, alt efter hvilken filosofi man ser på. Det er måske i virkeligheden en sammenblanding af begge dele. Alt dette lyder måske ikke nødvendigvis som en forklaring af KONVENTET, men det er noget der bliver bragt op i bogen.

Magisk realisme og noetik inspirerede bogserien

Filosofi er dog langt fra det eneste, der indgår i KONVENTET. Der er nemlig også snak om magisk realisme, som er en genre, hvor magi og realisme er integreret. Magisk realisme tager mange gange fat i historiske virkeligheder, der beskrives med magiske eller uforklarlige hændelser. Eksistentielle hændelser i menneskers liv. Fantastiske begivenheder, der beskrives i hverdagstone og fysiske og uforklarlige love, der overskrides, men uden at bryde realismen. KONVENTET har taget fat i netop dette med de forskellige fortællinger, som læseren bliver introduceret til. Noetik er også anvendt i KONVENTET. Noetik er videnskaben om at kunne ændre på ting ved hjælp af sine tanker. På Børneliv går Jørn Martin Steenhold mere i dybden om Noetik, dens forskellige forskningsområder og den generelle filosofi bag. Der nævner han også ,at træk fra Ludvig Feilbergs værk Psykologi og levelære indgår i KONVENTET. KONVENTET er altså en bog, der tager fat på filosofien, frygten, glæden og interessen i livet gennem menneskers oplevelser. Er du interesseret i KONVENTET kan du læse mere om filosofien bag på www.borneliv.dk, eller købe bogen.

Jørn Martin Steenhold har skabt et værk, der reflekterer hans forståelse og viden om menneskers udvikling.