Lær at leve i nuet

Mange danskere går rundt og føler sig tynget af stress, forstyrrende tanker og livet generelt. Det Det gør, at du går rundt og tænker på alt muligt, som ikke hjælper dig på en konstruktiv måde. Det fjerner dig fra nuet og gør det sværere at påskønne alt det gode i livet. Derfor har du brug for værktøjer, som gør dig i stand til at være mere i øjeblikket – både for din skyld og for dem omkring dig. I denne oversigt får du en introduktion til disse værktøjer. Læs mere på https://mindcamp.io/.

Nærvær og ro starter i hovedet

Hvis du føler, at du ikke kan finde ud af at være til stede i nuet, så frygt ej. Alle kan nemlig lære at være mere nærværende. Det er nemlig en evne, som kan trænes – ligesom når du træner dig op til et maraton. Det kan du blandt andet gøre ved at bruge sanserne mere aktivt. Når du virkelig koncentrerer dig om smage maden, høre rytmen i musik eller mærke fornemmelsen af at røre ved noget, bliver hjernen bedre til at fokusere på nuet og skubbe forstyrrende tanker i baggrunden.

Nærvær kan være svært

Tankemylder kan være svært at kontrollere og det kan hurtigt udvikle sig til en nedadgående spiral af bekymringer. Det er okay, hvis du ikke er fuldt til stede hele tiden – det er faktisk umuligt. Hjernen har altid travlt med at planlægge fremtiden, bearbejde sanseindtryk, lagre minder og meget mere. Det er helt normalt. Derfor er det vigtigt, at du ikke bliver frustreret, hvis det er svært i starten.

Hjælpsomme værktøjer til livet

Når du lærer at være mere i nuet, bliver du også bedre til at tackle livets udfordringer i takt med at de dukker op. Derudover bliver du også bedre til at sætte pris på livet og lægge mærke til alle de gode ting, der findes i det.