Leder du efter ny cykel maske er en el cykel det perfekte valg for dig

Hvis du leder efter ny cykel, bør du måske overveje el-cykel. Hvorfor? Det kan du læse meget mere om i denne oversigt, hvor du også får tips og tricks til at behandle din nye el-cykel godt.

Hvad er en el-cykel?

En el-cyklen ligner på overfladen en almindelig cykel. Forskellen ligger i en lille elektrisk hjælpemotor, som giver ekstra fremdrift, når du træder i pedalerne. El-cykler er blevet meget populære blandt danskerne i de seneste år, da de er en opgradering af en almindelig cykel og et godt alternativ til bilen. Mange producenter laver el-cykler i disse tider og du kan nemt finde cube cykler i mange varianter. På den måde kan du finde den helt rette model for dig.

Fordele ved en el-cykel

Der er flere fordele ved en el-cykel over en almindelig cykel. Den største er ekstra hjælp til at træde i pedalerne. Cyklens hjælpemotor giver nemlig ekstra fremdrift. Du har sikkert allerede set folk på el-cykler suse forbi på cykelstierne i høj fart, selvom de knap nok træder i pedalerne. Hjælpemotoren gør dig altså i stand til at opnå større fart, men uden at bruge nær så mange kræfter. Du kan altså køre længere uden at blive træt og er derfor perfekt, hvis du cykler på arbejde og ikke har lyst til at være badet i sved, når du er nået frem.

Gode tips til den nybagte ejer af en el-cykel

Med en el-cykel følger et cykelbatteri og det er en god idé at behandle det ordentligt. Derfor bør du ikke lade det op hele tiden. Undgå derfor at lade det op om natten og lad det ikke sidde i cyklen natten over. Dels er det ikke godt for batteriet, men du risikerer også tyveri, da et batteri til el-cykel koster mange penge at erstatte.