Opskrift risalamande med vaniljestænger

Risalamande er en traditionel dansk dessert som typisk serveres til jul. Den er en lækker kombination af risengrød og flødeskum, og i denne opskrift vil vi tilføje en ekstra smag ved at bruge vaniljestænger fra Madagaskar. Du kan bruge alle typer af vaniljestænger, men vaniljestænger fra Mexico har ofte den mest dybe og fyldige smag og kan derfor være at foretrække til din ret. Det kan være svært at vælge de bedste vaniljestænger til netop din ret, men det kan hurtigt betale sig at tænke over valget af ingredienser til at få den helt rigtige smag frem i desserten med vaniljestænger til din juleaften.

Ingredienser:
2 dl grødris
4 dl vand
1 L sødmælk
2-3 vaniljestænger
150 g sukker
3 dl piskefløde
75 g mandler

Fremgangsmåde:

Skyl risene godt og kom dem i en stor gryde sammen med vandet.
Lad risene simre i ca. 10-15 minutter, indtil de er blevet bløde og klistrede.
Tilsæt mælken til risene og lad det hele simre på lav varme i ca. 40 minutter, mens du jævnligt rører i det.
Tag gryden af varmen, og hæld risengrøden over i en stor skål.
Del vaniljestængerne på langs og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekornene og stængerne i risengrøden og rør det godt rundt.
Sæt skålen i køleskabet og lad det køle ned i mindst 2 timer, gerne mere.
Det kan altid betale sig, at tage sig god tid til at lave din dessert, så risene ikke stadig er hårde og svære at tygge i. Derfor er det vigtigt at sætte god tid af til, at lave din ret uden at blive stresset. I juletiden kan man ofte blive en smule stresset over alle de gøremål der er at håndtere. Derfor er det også vigtigt at spørge om hjælp hvis du behøver det til madlavningen.

Hak mandlerne fint og rist dem let på en tør pande, indtil de er blevet gyldne.
Tilsæt sukkeret til risalamanden og rør det forsigtigt sammen.
Pisk fløden til en let skum og tilsæt den i risalamanden.
Tilsæt også de ristede mandler og rør det hele forsigtigt sammen.
Sæt risalamanden tilbage i køleskabet og lad den trække i mindst 1 time inden servering.

Server risalamanden kold og gerne med lidt kirsebærsauce på toppen. Kirsebærsauce er en af de ting der passer enormt godt sammen med vaniljestænger. Denne lækre og smagfulde dessert vil med garanti imponere dine gæster. På den måde får du den bedste og mest velsmagende jule du kan tænke dig, og der vil garanteret være rester til dagen efter. Velbekomme og rigtig gladelig jul til jer alle.