Sadan reducerer du din skærmtid

Telefonen og computeren spiller en kæmpe rolle i vores liv. Det er næsten umuligt at undgå i denne verden, hvor telefonen konstant er i vores lomme, og computeren bliver muligvis brugt på arbejdet. Der er mange gode funktioner ved at benytte sig af den moderne teknologi, men samtidig kan et stort skærmforbrug også påvirke vores psykiske og fysiske helbred. Læs hvordan du reducerer din skærmtid. 

Sengetid

Det er vist intet revolutionerende ved, at du nemt kan mindske dit skærmforbrug, hvis du bare slukker telefonen. Så nemt er det garanteret ikke, men du kan derimod indføre en vane omkring at slukke telefonen, inden du går i seng. Det er selvfølgelig helt i orden, at du gerne vil læse de seneste nyheder her, men prøv at slukke din telefon en time inden du skal sove. Din søvn vil blive markant forbedret. 

Ud af syne 

Det kan også være enormt effektivt at have et fast sted hjemme i dit hus, hvor du lægger din telefon. Så når du kommer hjem fra arbejde, og børnene hjem fra skole, så placeres telefonen et bestemt sted, og dermed undgår du helt automatisk at tjekke den. Du kan med fordel også slå notifikationer fra. Hvis telefonen er ude af syne, så undgår du dermed også at arbejdet og fritiden smelter sammen. På den måde kan du fokusere på at være mere i nuet. 

Restriktioner 

Det kan også være en god idé at indstille alarmer eller blot at huske dig selv på at holde pauser gennem dagen fra telefonen. På den måde kan du bedre holde styr på, hvor høj din skærmtid er. Husk også at fortælle din familie og venner, at du forsøger at skære ned på din skærmtid. På den måde kan de også være en større støtte for dig, og er bevidst om hvorfor, du måske er blevet langsommere til at svare.